Składniki:
- 500 g cukinii
- 2 cebule
- Oliwa z oliwek
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- kryształki z olejkiem cynamonowym
Przygotowanie:
Pokrój cukinię i cebulę w talarki. Posyp solą i pieprzem i podsmaż na oliwie. Po 1 minucie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij pokrywkę i pozwól warzywom odparować.
Przygotuj ciasto omletowe - wymieszaj żółtka z mąką i kryształkami cynamonu ( 2 szczypty), a białka ubij na pianę. Całość delikatnie wymieszaj i wlej na patelnię z podsmażoną cukinią ( ważne aby w warzywach było jak najmniej wody). Masę omletową wymieszaj z cukinią i smaż aż powstanie jednolity placek. Przed podaniem całość posyp kryształkami cynamonowymi
Pycha!
Zamów kryształki cynamonowe już dziś na info@strefabio.pl lub na bazarze www.ecowawa.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz