Filet z indyka z geraniową musztardą
Składniki:
- 2 filety z indyka
- 2 łyżeczki łagodnej musztardy
- 2 szczypty kryształków Geranium
- olej Carotino
- suszone kwiaty pomarańczy
Przygotowanie:
Filety umyj i osusz. Wymieszaj musztardę z kryształkami Geranium, szczyptą kwiatów pomarańczy i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Posmaruj filety sosem musztardowym i odstaw na 20 minut. Smaż na pomarańczowym oleju Carotino.
Indyk świetnie komponuje się z sałatką z cykorii
Sałatka cytrusowa z Geranium
Składniki:
- 5 pomarańczy
- 3 różowe grejpfruty
- 1 pomelo
- śmietana do ubijania ( ekologiczna)
- kryształki GERANIUM Bourbon
Przygotowanie:
Owoce obierz, usuwając biały miąższ i pokrój na równe kawałki. Rozłóż w płaskim naczyniu i wstaw na 30 minut do lodówki. Śmietanę ubij w blenderze z brązowym cukrem i 2 szczyptami kryształków Geranium, odstaw do lodówki na godzinę.
Sałatkę podawaj schłodzoną, pokrytą ubitą śmietaną
Kryształki GERANIUM BOURBON możecie zamówić na naszej stronie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz