Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 szalotka
- 1 łyżeczka chabrów
- 1 łyżeczka szczypiorku
Ugotuj ziemniak w mundurkach. Obierz je ze skóry i powystygnięciu pokrój na talarki.
Wymieszaj oliwę, octy, musztardę i chabry, aby uzyskać gęsty sos. Szalotki i szczypiorek drobno posiekaj. Wymieszaj ziemniaki z szalotkami, zalej przygotowanym sosem, wymieszaj i posyp szczypiorkiem i szczyptą chabrów. Odstaw na 20 minut/
Pycha!
Zamów suszone Chabry Florisens mailem - info@strefabio.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz