Składniki:
- 3 jajka
- 160 gr mąki pszennej
- 1 saszetka suchych drożdży
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 140 gr wędzonego łososia pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki suszonych chabrów
- 100 gr czarnych oliwek
- 2 cebule dymki
- 170 gr sera Gruyere
Przygotowanie:
Ubij jajka w naczyniu. Mąkę wymieszaj z drożdżami i wymieszaj z jajkami. Dodaj 3 łyżki oliwy oraz łososia pokrojonego w kostkę. Oliwki pokrój na połówki, posiekaj cebule i dodaj do ciasta. Wsyp 2 łyżeczki chabrów oraz starty ser. Wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przelej do formy i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Chabry do kupienia na www.strefabio.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz