Nasz blog to kulinarne wariacje z kuchnią kwiatową, kwiatami jadalnymi, olejami eterycznymi i wszystkimi niespotykanymi przyprawami ! Życzymy Wam Miłej Zabawy z Gotowaniem!
wtorek, 10 maja 2011
Koktajl ogórkowo-miętowy
Składniki:
- zielony ogórek
- 2 pomidory
- 1 gałązka selera naciowego
- 50 gr orzeszków pini
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
- 2 szczypty kryształków mięty
Przygotowanie:
Ogórka, pomidory oraz seler kroimy w drobną kostkę. Orzeszki pini prażymy na 1 łyżce oliwy przez około 2 minuty. Następnie mieszamy wszystkie składniki. Pozostałą oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy koktajl przygotowanym sosem i posypujemy kryształkami mięty. Przed podaniem wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Koktajl świetnie sprawdza się jako przystawka oraz dodatek do dań z grilla.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz