Składniki:
- 2 cukinie
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki tartego parmezanu
- 5 łyżek płatków owsianych
- 5 łyżek mąki
- 6 łyżek oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki suszonych chabrów
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
W rondlu rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek. Pokrój cukinię i cebulę w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię, smaż około 2 minut, aż cukinia lekko zmięknie.
W misce wymieszaj parmezan, płatki owsiane, mąkę, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, olej orzechowy oraz chabry.
Cukinię i cebulę przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej przygotowaną wcześniej masą ( aby masa była bardziej płynna można dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego)
Całość należy piec w temperaturze 180 C przez około 30 minut.
Gotową zapiekankę posyp szczyptą suszonych chabrów :)
Suszone chabry Florisens możecie kupić na Allegro, na Bazarze www.ecowawa.pl lub wysyłając email na adres: info@strefabio.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz