piątek, 3 czerwca 2011

Łosoś zapiekany z pomidorami







Składniki (4 osoby):


- 2 cienkie filety z łososia
- 2 pomidory
- 1 cebula ( czosnkowa)
- pół pęczka szczypiorku
- kryształki Medley Cytrusowy
- 6 łyżek oliwy z oliwek 


Przygotowanie:


Osuszone i pokrojone na 4 części filety z łososia (opcjonalnie może być dorsz), układamy na folii aluminiowej. Pomidory i cebulę kroimy na plasterki. Następnie układamy krążki cebuli na filetach, a na nich plasterki pomidora i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Oliwę mieszamy z 3 szczyptami kryształków cytrusowych i polewamy przygotowaną oliwą, doprawiamy białym pieprzem do smaku. Zawijamy całość w folię i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz