poniedziałek, 20 grudnia 2010

POLEWA CZEKOLADOWA Z SUSZONYMI KWIATAMI KAKAO

Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym przygotowujemy mnóstwo wypieków. Z pewnością wspaniałym uwieńczeniem naszych ciast będzie czekoladowa polewa udekorowana suszonymi kwiatami kakao.

Aby ją przygotować będziecie potrzebować:

225 gorzkiej, dobrej gatunkowo czekolady
50 g masła
Suszone kwiaty Florisens

Czekoladę należy rozpuścić na bardzo małym ogniu. Po jej rozpuszczeniu zdejmujemy rondelek z kuchenki i dodajemy masło posiekane w drobne kawałeczki. Składniki mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Upieczone i schłodzone ciasto kładziemy na talerzu, polewamy czekoladową polewą i rozprowadzamy ją równomiernie na całej powierzchni ciasta za pomocą elastycznej łopatki.
Zanim polewa się zetnie należy posypać ją około 20g suszonych kwiatów kakao.

Mniammmmm…….


Wszystkie kwiaty Florisens możecie zamawiać na stronie http://www.strefabio.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz