wtorek, 10 maja 2011

Koktajl ogórkowo-miętowy



Składniki: 


- zielony ogórek
- 2 pomidory
- 1 gałązka selera naciowego
- 50 gr orzeszków pini
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
2 szczypty kryształków mięty


Przygotowanie: 


Ogórka, pomidory oraz seler kroimy w drobną kostkę. Orzeszki pini prażymy na 1 łyżce oliwy przez około 2 minuty. Następnie mieszamy wszystkie składniki. Pozostałą oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy koktajl przygotowanym sosem i posypujemy kryształkami mięty. Przed podaniem wstawiamy na 30 minut do lodówki. 
Koktajl świetnie sprawdza się jako przystawka oraz dodatek do dań z grilla.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz