poniedziałek, 9 maja 2011

Zapiekanka łososiowo-serowa z Chabrami :)



Składniki: 
  • 3 jajka
  • 160 gr mąki pszennej
  • 1 saszetka suchych drożdży
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 140 gr wędzonego łososia pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżki suszonych chabrów
  • 100 gr czarnych oliwek
  • 2 cebule dymki
  • 170 gr sera Gruyere 
Przygotowanie:

Ubij jajka w naczyniu. Mąkę wymieszaj z drożdżami i wymieszaj z jajkami. Dodaj 3 łyżki oliwy oraz łososia pokrojonego w kostkę. Oliwki pokrój na połówki, posiekaj cebule i dodaj do ciasta. Wsyp 2 łyżeczki chabrów oraz starty ser. Wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przelej do formy i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. 

Chabry do kupienia na www.strefabio.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz