poniedziałek, 11 lipca 2011

Sałata z pomarańczami i pieczarkami


Składniki:

- główka Sałaty Rzymskiej
- 200 gr pieczarek
- 1 cebula (ulubiona)
- sól 
- pieprz 

Przygotowanie: 

Sałatę myjemy i rozrywamy na mniejsze kawałki. Cykorię kroimy w talarki. Pomarańcze obieramy nad miseczką, aby odzyskać trochę soku. Obrane pomarańcze kroimy na ósemki. Pieczarki myjemy i kroimy, cebulę kroimy na talarki i podsmażamy oba składniki na oliwie. 
Liście sałaty rozkładamy na półmisku, na nich pokrojone w tarki kawałki cykorii. Pomarańcze i pozostały z obierania sok mieszamy z 4 łyżkami oliwy z oliwek i dodajemy sól, pieprz oraz 2 szczypty kryształków Medley Cytrusowy. 

Na przygotowaną sałatę nakładamy podpieczone z cebulą pieczarki i polewamy pomarańczami wymieszanymi z oliwą. Na koniec posypujemy jeszcze szczyptą kryształków cytrusowych. 



Kryształki do kupienia na stronie www.strefabio.pl


Zdjęcie pochodzi ze strony echt-bio.de

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz