Składniki:
- główka Sałaty Rzymskiej
- 2 cykorie
- 2 pomarańcze
- 200 gr pieczarek
- 1 cebula (ulubiona)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sałatę myjemy i rozrywamy na mniejsze kawałki. Cykorię kroimy w talarki. Pomarańcze obieramy nad miseczką, aby odzyskać trochę soku. Obrane pomarańcze kroimy na ósemki. Pieczarki myjemy i kroimy, cebulę kroimy na talarki i podsmażamy oba składniki na oliwie.
Liście sałaty rozkładamy na półmisku, na nich pokrojone w tarki kawałki cykorii. Pomarańcze i pozostały z obierania sok mieszamy z 4 łyżkami oliwy z oliwek i dodajemy sól, pieprz oraz 2 szczypty kryształków Medley Cytrusowy.
Na przygotowaną sałatę nakładamy podpieczone z cebulą pieczarki i polewamy pomarańczami wymieszanymi z oliwą. Na koniec posypujemy jeszcze szczyptą kryształków cytrusowych.
Kryształki do kupienia na stronie www.strefabio.pl
Zdjęcie pochodzi ze strony echt-bio.de
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz