wtorek, 16 listopada 2010

Charakterna - Chabrowa sałatka ziemniaczana


Składniki:
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 szalotka
  • 1 łyżeczka chabrów
  • 1 łyżeczka szczypiorku
Ugotuj ziemniak w mundurkach. Obierz je ze skóry i powystygnięciu pokrój na talarki. 
Wymieszaj oliwę, octy, musztardę i chabry, aby uzyskać gęsty sos. Szalotki i szczypiorek drobno posiekaj. Wymieszaj ziemniaki z szalotkami, zalej przygotowanym sosem, wymieszaj i posyp szczypiorkiem i szczyptą chabrów. Odstaw na 20 minut/ 
Pycha! 

Zamów suszone Chabry Florisens mailem - info@strefabio.pl 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz