środa, 17 listopada 2010

LAWENDOWE STEKI Z KOLOROWYM PIEPRZEM




Dz iś polecamy przepis łączący w sobie siłę mięsa wołowego z delikatnością kwiatu lawendy!
Potrzebne będą:
4 steki wołowe
1 łyżka stołowa suszonej lawendy Florisens
1 łyżka stołowa  czarnego pieprzu
¼łyżeczki zielonego, czerwonego i białego pieprzu w ziarenkach 
4 ziarenka ziela angielskiego
¼ łyżeczki soli morskiej gruboziarnistej



Grill podgrzać  do odpowiedniej temperatury – w zależności od tego, jak wypieczony stek lubicie.
Wymyjcie i osuszcie mięso. 

Pieprz we wszystkich kolorach, ziele angielskie i lawendę włożyć do moździerza i rozkruszyć, ale nie za drobno.  
Steki posolić i natrzeć przygotowanymi przyprawami i piec na grillu.
Podawać z zieloną sałatą i pieczonymi łódeczkami z ziemniaków.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz