poniedziałek, 22 listopada 2010

Omlet z cukinii z cynamonem


Składniki:
  • 500 g cukinii
  • 2 cebule
  • Oliwa z oliwek
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • kryształki z olejkiem cynamonowym 
Przygotowanie:
Pokrój cukinię i cebulę w talarki. Posyp solą i pieprzem i podsmaż na oliwie. Po 1 minucie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij pokrywkę i pozwól warzywom odparować. 
Przygotuj ciasto omletowe - wymieszaj żółtka z mąką i kryształkami cynamonu ( 2 szczypty), a białka ubij na pianę. Całość delikatnie wymieszaj i wlej na patelnię z podsmażoną cukinią ( ważne aby w warzywach było jak najmniej wody).  Masę omletową wymieszaj z cukinią i smaż aż powstanie jednolity placek. Przed podaniem całość posyp kryształkami cynamonowymi 
Pycha! 

Zamów kryształki cynamonowe już dziś na info@strefabio.pl lub na bazarze www.ecowawa.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz