wtorek, 30 listopada 2010

Omlet z Hibiskusem




Składniki:
  • 5 jaj
  • 1 łyżka mąki
  • 1 czerwona cebula 
  • łyżka śmietany 
  • łyżka suszonych kwiatów hibiskusa
  • oliwa z oliwek lub olej carotino
Przygotowanie:

Oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z mąką, przypraw solą i pieprzem. Białka ubij na pianę ( niezbyt sztywną). Połącz żółtka i białka z drobno posiekaną cebulką i łyżką śmietany. Wymieszaj i dodaj łyżkę kwiatów hibiskusa. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek i wlej przygotowane ciasto. Smaż 2 minuty z każdej strony :)



Suszone kwiaty Hibiskusa kupisz na www.strefabio.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz