piątek, 26 listopada 2010

Pomysł na GERANIUM BOURBON



Filet z indyka z geraniową musztardą
Składniki: 
  • 2 filety z indyka
  • 2 łyżeczki łagodnej musztardy
  • 2 szczypty kryształków Geranium 
  • olej Carotino
  • suszone kwiaty pomarańczy
Przygotowanie:
Filety umyj i osusz. Wymieszaj musztardę z kryształkami Geranium, szczyptą kwiatów pomarańczy i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Posmaruj filety sosem musztardowym i odstaw na 20 minut. Smaż na pomarańczowym oleju Carotino. 
Indyk świetnie komponuje się z sałatką z cykorii

Sałatka cytrusowa z Geranium 
Składniki: 
  • 5 pomarańczy
  • 3 różowe grejpfruty
  • 1 pomelo
  • śmietana do ubijania ( ekologiczna)
  • kryształki GERANIUM Bourbon
Przygotowanie:
Owoce obierz, usuwając biały miąższ i pokrój na równe kawałki. Rozłóż w płaskim naczyniu i wstaw na 30 minut do lodówki. Śmietanę ubij w blenderze z brązowym cukrem i 2 szczyptami kryształków Geranium, odstaw do lodówki na godzinę. 
Sałatkę podawaj schłodzoną, pokrytą ubitą śmietaną 


Kryształki GERANIUM BOURBON możecie zamówić na naszej stronie: 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz